Головна  →  Методичні заходи  →  9 лютого 2017

Всеукраїнський конкурс виконавців на духових та ударних інструментах пам’яті Миколи Тимохи

Всеукраїнський конкурс виконавців на духових та ударних інструментах пам’яті Миколи Тимохи

   10-11 лютого 2017 року у приміщенні Дитячої школи мистецтв № 8 Святошинського району м.Києва (вул. Феодори Пушиної, 6) відбудеться Всеукраїнський конкурс виконавців на духових та ударних інструментах пам’яті Миколи Тимохи. 

   Історія цього конкурсу бере свій початок від Міського концерту-присвяти видатному кларнетисту, диригенту, викладачу-методисту, просвітнику, заслуженому працівнику культури України Миколі Івановичу Тимосі, життя якого нерозривно пов’язане із розбудовою початкової музичної освіти в місті Києві. Надалі один раз на два роки проводився міський конкурс-фестиваль, який у 2013 році став відкритим, а у 2015 році отримав статус всеукраїнського. Відтоді ж, з 2015-го, він носить ім’я Миколи Тимохи.


   Цьогорічний конкурс проходитиме у чотирьох номінаціях: дерев’яні духові інструменти (флейта, гобой, кларнет, фагот, саксофон); мідні духові інструменти (труба, валторна, тромбон/баритон, туба); ударні інструменти (ксилофон, малий барабан); ансамблі (ударних інструментів, духових інструментів, інструментальні ансамблі будь-яких музичних інструментів за наявності хоча б одного духового). Ансамблі змагатимуться, як і раніше, у трьох вікових категоріях, а от у солістів додається ще одна категорія – від 17 до 20 років включно, що дає можливість взяти участь у конкурсі учням музичних училищ та студентам консерваторій.


   Надані на конкурс заявки показують, що поступово зростає кількість дітей, бажаючих спробувати свої сили у творчих змаганнях, та розширюється географія конкурсу. Протягом двох днів одночасно у декількох приміщеннях Дитячої школи мистецтв № 8 виступатимуть 140 солістів і 14 ансамблів з майже усіх куточків України – Дніпра, Києва, Львова, Павловська, Харкова, Шостки, Ужгорода тощо. Виступи учасників оцінюватиме авторитетне та доброзичливе журі на чолі із заслуженим діячем мистецтв України, доктором філософії, професором, завідувачем кафедри дерев’яних духових інструментів НМАУ ім. П.І. Чайковського Р.А. Вовком.


   Урочисте нагородження переможців конкурсу та Гала-концерт лауреатів відбудеться 12 лютого 2017 року в актовій залі Дитячої школи мистецтв № 8 (вул. Феодори Пушиної, 6).

За додатковою інформацією звертатися до орг.комітету: 044-279-63-50

Перейти до спискуВерсiя для друку