Меморіальна церемонія «Шість мільйонів сердець»

У п’ятницю  27 січня 2017 року Єврейський форум України проведе Всеукраїнську акцію пам’яті жертв Голокосту «Шість мільйонів сердець». Церемонія пройде у Малій залі Національного палацу «Україна» (Велика Васильківська,103) за підтримки державних органів влади та Посольства Держави Ізраїль. Початок о 12.00.

У цей день у всіх обласних центрах України і в місті Києві відбудуться меморіальні і культурно-просвітницькі заходи, приурочені Міжнародному дню пам’яті жертв Голокосту.

У 2005 році була прийнята резолюція Генеральної Асамблеї ООН про проголошення 27 січня – Днем пам’яті жертв Голокосту. 5 липня 2011 року Верховна Рада України прийняла постанову, в якому закликала відмічати 27 січня на державному рівні як День пам’яті жертв Голокосту в Україні.

Відповідно до рекомендацій ООН у цьому році на меморіальних заходах особлива увага буде привернута до теми Голокосту та людської гідності. Історії із життя тих, хто пережив Голокост – це історії не лише болі і страждань, але тріумфу та відродження.

У цей день у містах і селах України відбудуться мітинги пам’яті, відкриються виставки в музеях і бібліотеках, відбудуться круглі столи та вечори пам’яті в школах.

Шість свічок в пам'ять про шість мільйонів жертв Голокосту будут запалені у 13.00 27 січня у Національному палаці «Україна» державними діячами України, главами дипломатичних місій Ізраїлю, Німеччини і Швейцарії, колишніми в’язнями гетто та концтаборів, Праведниками народів світу. Завершиться Меморіальна церемонія театральною виставою «Паралельний світ» Ізраїльського театру «Секрет звуку». У церемонії візьмуть участь музиканти струнного квартету”Cordes”.

Захід проводить Єврейський форум України за участю Посольства Держави Ізраїль в Україні.

Перейти до спискуВерсiя для друку