Головна  →  Методичні заходи  →  28 жовтня 2016

Семінари-практикуми з циклу методичних заходів для викладачів дитячих художніх шкіл та художніх відділень дитячих шкіл мистецтв.

Семінари-практикуми з циклу методичних заходів для викладачів дитячих художніх шкіл та художніх відділень дитячих шкіл мистецтв.

 

   12 та 26 жовтня 2016 року у рамках циклу методичних заходів для викладачів дитячих художніх шкіл та художніх відділень дитячих шкіл мистецтв відбулися слухання доповідей члена Національної спілки художників України, доктора мистецтвознавства, директора дитячої школи мистецтв № 6 ім. Г. Жуковського Кутнякова Миколи Івановича. Перший з них був присвячений завданням початкової мистецької освіти. Миколою Івановичем було зазначено, що сучасна система естетичного виховання механічно перейшла із системи тоталітарного суспільства. Натомість в умовах сьогодення основною цінністю у суспільстві є особистість. Саме вона заслуговує всебічної уваги та розвитку творчого потенціалу.

   Розкриттю актуальних проблем образотворчого мистецтва у історичному аспекті та сучасності був присвячений наступний семінар-практикум.

   Викладачі початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів, які були присутні виявили неабияку зацікавленість тим, що розповів Микола Іванович. Вони задавали багато конкретних питань, висловлювали свої думки стосовно обговорюваної проблеми, своєю активністю ще раз доводячи корисність подібних методичних заходів для професійного зростання.

Перейти до спискуВерсiя для друку