Головна  →  Методичні заходи  →  28 жовтня 2016

Нотатки з циклу методичних заходів для викладачів музичної літератури за участі докторанта кафедри культурології Національної музичної академії України ім. П. І. Чайковського Олендарьова Вадима Миколайовича.

   Наступене, четверте заняття у рамках циклу методичних заходів для викладачів музичних шкіл міста Києва за участі модератора заходу кандидата мистецтвознавства, докторанта кафедри культурології НМАУ ім. П. І. Чайковського, доцента, професора кафедри теорії музики НМАУ ім. П.І. Чайковського Олендарьова Вадима Миколайовича відбулося у приміщенні Київської дитячої школи мистецтв № 2 ім. М. Вериківського 21 жовтня 2016 року.

   Темою заходу стало визначення взаємодії масової та академічної музики у від минулого до сучасності. Ведучий розкрив присутнім базові закономірності музичної мови різних жанрових компонентів сучасної масової музики - джазу, естради та поп-музики. Принципово важливим для модератора було сформувати у слухачів цілісне уявлення про напрямки історичної еволюції ритму, гармонії та мелодики масової музики, починаючи з регтайму, блюзу і закінчуючи сьогоденням. Численні приклади (аудіо та візуальні), на наш погляд, чимало сприяли успішному досягненню цієї мети.

   Доповідь виявилася глибокою, змістовною і, водночас, цікавою, живою. Учасники заходу не тільки узнали багато нового, але й отримали справжнє естетичне задоволення.

Перейти до спискуВерсiя для друку