Методичні рекомендації щодо підготовки пакету документів для проведення конкурсного відбору претендентів на щорічну творчу стипендію голови Київської міської державної адміністрації талановитим дітям – учням початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів

 

   Відповідно до Положення про щорічну творчу стипендію голови Київської міської державної адміністрації талановитим дітям – учням початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів, затвердженого Розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 11 березня 2011 року № 354, зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у місті Києві від 25 березня 2011 року №9/868 щороку відбувається розгляд документів претендентів на творчу стипендію серед кращих найталановитіших учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів, які успішно навчаються, стали лауреатами міжнародних та всеукраїнських конкурсів і вже здобули визнання серед мистецької громади міста на конкурсній основі.

 

Висунення кандидатів на отримання творчої стипендії

та оформлення документів претендентів

Протягом першого тижня квітня школами формуються пакети документів претендентів на стипендію, які подаються до управлінь (відділів) культури районних в місті Києві державних адміністрацій. Висунення претендентів на отримання творчої стипендії та оформлення подання на них здійснюється районними управліннями (відділами) культури.

Звертаємо увагу на те, що у поданні від районного управління (відділів) на кожного претендента мають бути зазначені такі дані:

- прізвище, ім’я, по батькові  кандидата;

- його рік народження, домашню адресу та контактний телефон,

- особистий номер картки платника податків кандидата;

- школу, клас, фах;

- прізвище, ім’я, по батькові викладача та концертмейстера (за наявності);

-його творчі досягнення за два роки.

Наголошуємо, що у пункті подання «номер картки платника податків» має бути представлений саме особистий номер кожного претендента, тобто того, хто може отримати цю стипендію. В цьому пункті не можна зазначати номер картки платника податків когось із батьків.

У разі відсутності одного з вищезазначених пунктів у поданні, документи конкурсною комісією не розглядаються.

Пропонуємо при оформленні переліку творчих досягнень розподіляти та зазначати конкурси за їх назвою: спочатку зазначити конкурси, які містять у назві слово «міжнародні», потім – зі словом «всеукраїнські», а потім – зі словом«міські». Тобто, творчі досягнення претендента на стипендію повинні мати такий вигляд:

Міжнародні конкурси:

-         Міжнародний конкурс «назва ….»;

-         Міжнародний конкурс-фестиваль  «назва ….»;

-         Міжнародний конкурс  «назва ….».

Всеукраїнські конкурси:

-         Всеукраїнський конкурс  «назва ….»;

-         Всеукраїнський конкурс-фестиваль   «назва ….»;

-         Всеукраїнський конкурс  «назва ….».

Міські конкурси:

-         Міський конкурс  «назва….»;

-         Міський конкурс-фестиваль  «назва….»

-         Міський конкурс  «назва….».

Наголошуємо, що необхідно зазначати лише конкурси за останні два роки. Районні та шкільні заходи (конкурси, фестивалі виставки тощо), а також шкільні грамоти «за успішне навчання» та подібне конкурсною комісією не розглядаються.

У разі, якщо диплом, наданий претендентом, надруковано на іншій мові (крім російської) до диплому необхідно додавати переклад, завірений центрами перекладів.

Всі документи на розгляд конкурсної комісії надаються у трьох примірниках.

Зауважуємо, що матеріали, підготовлені з порушенням вимог до їх оформлення або не в повному обсязі, розглядатися не будуть.

 

Порядок роботи конкурсної комісії

Конкурсна комісія формується Департаментом культури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

За дорученням Департаменту культури Київський міський методичний центр закладів культури та навчальних закладів здійснює методичний аналіз наданих документів та матеріалів для підготовки роботи конкурсної комісії.

Враховуючи велику кількість претендентів на творчу стипендію, звертаємо увагу на те, що матеріали претендентів необхідно подавати секретарю конкурсної комісії особисто представникам районних управлінь (відділів) культури для перевірки наявності всіх необхідних даних. Також наголошуємо, що пакети документів від шкіл не приймаються.

Повний пакет документів претендентів рекомендовано надавати до секретаря комісії до 15 квітня для попереднього розгляду та, у разі виявлення, усунення недоліків.

Спостерігаючи тенденцію щодо урізноманітнення переліку конкурсів і фестивалів, дипломи яких надаються на розгляд, разом із повним пакетом документів претендента радимо надавати положення конкурсів та фестивалів, які проходять  поза межами країни. Це дасть можливість для детального вивчення професійних вимог зазначеного заходу та визначення рівня професійного спрямування зазначеного заходу. За основу взято заходи, які внесені до реєстру дитячих та юнацьких міжнародних, всеукраїнських мистецьких конкурсів, фестивалів та доповнено міськими заходами, які містять чіткі програмні вимоги та відповідають методичним вимогам до подібних заходів.

Тому зазначаємо, щопри розгляді документів претендентів комісія в першу чергу звертає увагу не тільки на кількість зазначених конкурсів, а й на рівень представлених конкурсів. При цьому, перевага надається конкурсам, які внесено у реєстр МКУ та тим, що відповідають вимогам до таких конкурсів.

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку