Головна  →  Методичні заходи  →  8 вересня 2016

Звітна виставка творчих дипломних робіт випускників дитячих художніх шкіл та художніх відділень дитячих шкіл мистецтв.

Звітна виставка творчих дипломних робіт випускників дитячих художніх шкіл та художніх відділень дитячих шкіл мистецтв.

Для Київського міського методичного центру закладів культури та мистецьких закладів стало доброю традицією понад 20 років поспіль проводити звітну виставку творчих дипломних робіт випускників дитячих художніх шкіл та художніх відділень дитячих шкіл мистецтв. У попередні роки її приймали різноманітні заклади культури, у тому числі музеї та картинні галереї. А нині, 2016 року, вперше для виставки відчинила двері Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури, і такий факт участі у заході є надзвичайно престижним для кожного учасника. Тому цього року від початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів до НАОМА надійшло свого роду рекордних понад 220 творчих робіт у номінаціях:

- живопис;

- графіка;

- декоративне мистецтво;

- скульптура.

Експозицію склали дитячі творчі дипломні роботи, які були виконані у 2015-2016 навчальному році.

Виставка творчих робіт випускників – свого роду підсумок великої роботи художніх шкіл з виховання та виявлення рівня професійної майстерності учнів. Її мета – ознайомити як фахівців так і широкий глядацький загал із досягненнями юних митців та, водночас, посприяти розкриттю їх творчих здібностей для подальшої професійної орієнтації. Такий щорічний звіт є результатом багатогранного пошуку творчої педагогіки викладачів шкіл естетичного виховання столиці.

У цьому творчому досягненні віднайшли прояв і почуття поваги до дитини, і прагнення розкрити її внутрішній світ та закласти основи творчого мислення. В час, коли наша країна орієнтована на філософію європейської спільноти, у якій людина розглядається як найвища цінність, такий новітній підхід до обдарованої творчої молоді дає свободу пошуку творчих образів й розкриває унікальність кожної особистості. Саме це складає головну мету розвитку та поширення культурних цінностей України, та, у майбутньому, презентуватиме українське мистецтво світові.

З музичним вітанням до учасників цього мистецького форуму виступили талановиті вихованці Київської дитячої школи мистецтв № 2 ім. М.І. Вериківського, – лауреати Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів відомі як я у місті так і поза межами. У їх виконанні прозвучали обробки найвідоміших українських народних пісень та твори з класичного репертуару.

Урочисту церемонію відкриття розпочала з вітального слова директор Київського міського методичного центру закладів культури та мистецьких закладів Ірина Чуніхіна. Вона звернула увагу на неабияку широту вибору теми творчої роботи, різноманітність стилів виконання, їх багатобарвність та чисельність. Поновлена після дворічної перерви ця виставка набула ще більшого методичного спрямування. Директор Центру від щирого серця побажала усім учасникам виставки подальших творчих успіхів на мистецькому видноколі.

Зазначимо, що на урочистій церемонії були присутні представники Методичного центру, члени Ради методичного об'єднання художніх шкіл, художніх відділів (відділень) шкіл мистецтв, художньо-естетичних майстерень, студій закладів культури, а також: доцент кафедри історії мистецтв Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури Ганна Андрас, член Національної спілки художників України, доцент кафедри живопису і композиції Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури Олесь Соловей, доктор мистецтвознавства, член Національної спілки художників України, директор Дитячої школи мистецтв № 6 ім. Г. Жуковського Микола Кутняхов.

Присутні наголосили, що цьогорічна виставка робіт змінила своє спрямуванні від конкурсу у напрямку методичного заходу за побажаннями викладацької спільноти та була підтримана Київським міським методичним центром закладів культури та мистецьких закладів.

Після закриття виставки, яка триватиме до 15 вересня 2016 року, заплановано проведення підсумкового круглого столу, за участю викладачів усіх художніх відділень початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів нашого міста.

Файл документа: Кутняхов Микола Іванович.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку