Головна  →  Методичні заходи  →  6 червня 2016

Мистецьке свято «Писанкове воскресіння»

Мистецьке свято «Писанкове воскресіння»

   У квітні 2016 року в початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладах м. Києва в рамках щорічного мистецького свята «Писанкове Воскресіння» відбулися тематичні уроки та майстер-класи з писанкарства. Викладачі дитячих шкіл мистецтва та дитячих художніх шкіл знайомили учнів, а також їх батьків, колег та, взагалі, усіх бажаючих із різноманітними техніками декорування поверхні яєць – справжніх або штучних. Хтось з учасників майстер-класів, спираючись на таблиці, схеми і оригінальні роботи, намагався копіювати запропоновані зразки, інші, під чуйним керівництвом майстрів, виконували оригінальні композиції, прикрашаючи яйця орнаментами, символічними або предметними зображеннями. Так, учнями старших класів ДШМ № 7 на уроці з предмету «композиція» було виконано тематичний триптих «Великдень на Троєщині» із зображенням храмових будівель Деснянського району Києва – тих, що існують зараз, а також тих, які було втрачено протягом ХХ століття.

   Інколи уроки та майстер-класи включали цікаві екскурси в історію святкування Воскресіння Христового та пов’язаної з ним традиції писанкарства, перегляди документальних фільмів про писанку і її місце в культурному просторі України. Сам процес навчання нерідко супроводжувався звуками народних пісень та інструментальних награвань, що сприяло зануренню присутніх в аутентичну народну атмосферу.

   Отримавши необхідні навички, діти та дорослі, що брали участь у зазначених заходах, змогли після цього самостійно розписати писанки та прикрасити ними свій будинок або зробити подарунок друзям.

 

 

Файл документа: Слайд2.JPG

Перейти до спискуВерсiя для друку