Головна  →  Творчі заходи  →  1 червня 2016

Урочиста церемонія вручення творчих стипендій голови Київської міської державної адміністрації талановитим дітям

Урочиста церемонія вручення творчих стипендій голови Київської міської державної адміністрації талановитим дітям

   01 червня 2016 року о 12.00 у Колонній залі Київської міської ради відбулася урочиста церемонія вручення творчих стипендій голови Київської міської державної адміністрації талановитим дітям.

   Традиція фінансової підтримки творчих прагнень юних киян існує з 1997 року. 75 учнів київських початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів, що протягом року брали участь у всеукраїнських і міжнародних конкурсах та стали лауреатами, отримують від Київської міської влади творчу стипендію, розмір якої поступово збільшується. Для дітей ця стипендія – свідчення визнання їх заслуг та стимул для подальшої наполегливої праці.

   Цього року творчі стипендії талановитим юним киянам вручали заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Вікторівна Старостенко та директор Департаменту культури Діана Олегівна Попова. У Колонній залі Київської міської ради зібралися друзі та батьки стипендіатів, їх викладачі, представники музичної громадськості столиці, журналісти і, безумовно, самі винуватці торжества – в ошатному вбранні та зі щасливими посмішками на обличчі. Анатолій Суханов – актор театру і кіно, режисер, що вів церемонію нагородження, – по черзі викликав дітей, які під оплески присутніх виходили у центр зали, щоб отримати диплом «За успішне навчання та значні особисті творчі успіхи і здобутки» з рук Старостенко Г.В. та конверт з грошима – з рук Попової Д.О.

   Наступним етапом церемонії було вручення грамот та квітів викладачам, які підготували стипендіатів. І радість викладачів була не меншою, ніж радість їх учнів, адже кожен викладач працював на перемогу так само старанно і натхненно, не шкодуючи власних сил, часу та емоцій.

   Святкової атмосфери церемонії додавала музика, що звучала в процесі нагородження у виконанні стипендіатів. Відкрив урочисту церемонію дует скрипалів у складі Тетяни Жмендак та Іллі Бондаренка (КДШМ № 2 ім. М. Вериківського), а надалі виступили ансамбль скрипалів «Елегія» (ДШМ № 13 ім. М. Глінки), дует арфістів у складі Олександри Ахріменко (ДШМ № 6 ім. Г. Жуковського) та Дарії Агапової (ДМШ № 4 ім. Д. Шостаковича), флейтистка Ольга Стукалова (КДМШ № 1 ім. Я. Степового), вокальліст Богдан Шкода (КДМШ № 22), танцюристка Вікторія Кабацкова (КДШМ № 3).

   На завершення церемонії нагородження кореспондентом газети «Вечірній Київ» було зроблено спільне фото усіх стипендіатів, яке буде нагадувати їх про цю пам’ятну для них подію. Вітаємо та бажаємо подальших перемог!

 

Файл документа: 13315637_594260980755635_3305625775845385330_n.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку