Головна  →  Методичні заходи  →  6 квітня 2016

Засідання методичного об’єднання викладачів вокалу. Відкритий урок Тарасової Олени Петрівни

Засідання методичного об’єднання викладачів вокалу.  Відкритий урок Тарасової Олени Петрівни

   05 квітня 2016 року у приміщенні КДШМ № 5 ім. Л. Ревуцького в рамках засідання методичного об’єднання викладачів вокалу відбувся відкритий урок викладача-методиста цієї школи Тарасової Олени Петрівни. Урок було присвячено набуттю вокальних навичок на початковому етапі навчання.

   Тарасова О.П. працювала з учнями 2 класу Кариною Карнаух (7 років) та Катериною Горбенко (8 років). У вступному слові та коментарях до уроку Олена Петрівна підкреслила специфічність завдань, пов’язаних з вихованням зовсім маленьких співаків. У роботі з ними треба враховувати не тільки іншу у порівнянні з більш дорослими дітьми фізіологію (відсутність сформованого голосового м’язу), а й психологію. Найважливіше завдання, яке постає перед викладачем у цьому випадку, полягає у тому, щоб навчити малюка слухати вчителя та змусити його повірити у себе – свій талант, свою спроможність досягти успіхів у вокальній справі.

   Тарасова О.П. провела з учнями розспівку, що включала низку вправ для дихання та вокалізи. Наступним етапом уроку було розучування музичних творів: з Кариною Карнаух Олена Петрівна працювала над піснею «Зима» із збірки Ц. Кюї «Пісні для дітей» (концертмейстер Н. Озерянська), а з Катериною Горбенко – над «Менуетом Екзоде» Ж.Б. Векерлена (концертмейстер К. Кравцова). В процесі роботи викладач приділяла особливу увагу таким важливим аспектам виконання як інтонація, фразування, артикуляція. Наприкінці уроку учениця 5 класу Ольга Варикаша проспівала вже готовий твір – «Нью-Йорк» Дж. Кендера (концертмейстер А. Лієр), наочно продемонструвавши успіхи, яких можна досягти при належному навчанні.

Файл документа: 12963386_571174429730957_5890904777542073131_n.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку