КМДА Київська міська державна адміністрація


18 березня 2016

Презентація педагогічної майстерності спеціалізованого мистецького навчального закладу (14-18 березня 2016 року)

Презентація педагогічної майстерності спеціалізованого мистецького навчального закладу (14-18 березня 2016 року)

   Протягом поточного тижня відбулися презентації педагогічної майстерності спеціалізованого мистецького навчального закладу у різних школах міста.

   Найбільша кількість презентацій пройшла у художніх школах міста – Київській дитячій художній школі № 1 Солом’янського району та Дитячій художній школі № 2 Дніпровського району. В КДХШ № 1 педагогічну майстерність презентували викладачі станкової та декоративної композиції (16 березня), живопису (17 березня), декоративно-прикладного мистецтва (18 березня), скульптури (18 березня). Так, під час презентації педагогічної майстерності викладачів секції станкової та декоративної композиції відбулися уроки викладачів за темами: «Виконання ілюстрації та обкладинки книги» (викладач Гойко Ксенія Володимирівна з учнями 6-го класу), «Київ – місто моє» (викладач-методист Царінова Наталія Леонідівна з учнями 8-го класу), «Композиція з конем» (старший викладач композиції КДХШ №1 Бабюк Андріан Павлович з учнями 9-го класу).

   В ДХШ № 2 під час презентації педагогічної майстерності викладачів секції рисунку заняття провели викладач Тарасенко Валерія Олександрівна (тема «Тональний рисунок складного натюрморту), викладач вищої категорії Чутур Яна Олександрівна (тема «Етюд натюрморту з попереднім підмальовком тіней холодними тонами з 2-3 предметів побуту на рівно-забарвленому фоні при контрастному освітленні», викладач, член Спілки художників України Клокова Оксана В’ячеславівна (тема «Етюд натюрморту з 2-3 предметів і драпіровкою», викладач-методист Гордієнко Владислав Олександрович (тема «Тональний рисунок натюрморту з драпіровкою (завершальна стадія)»).

   В КДМШ № 31 (14 березня) та в ДМШ № 10 (18 березня) педагогічну майстерність презентували викладачі хору: Гаврилова Ольга Миколаївна (КДМШ № 31) та Комірна Лілія Анатоліївна (ДМШ № 10). Обидва викладачі працювали з молодшим хором та показували «чорнову» роботу над музичними творами. Зокрема, Комірна Л.А. продемонструвала цікаві розспівування та вокально-хорові вправи на дикцію, ланцюгове дихання, розвиток гармонічного слуху. Під час роботи над творами «Хто це, хто, дударику» (муз. Р. Цися, вірші М. Петренка), «Казкові сни» (муз. К. Соколова, вірші М. Петренка), «Неаполітанська пісенька» (музика П. Чайковського, текст Г. Іващенко) особливу увагу було приділено проблемам дихання, артикуляції, чистоти інтонації, ритму, звукоутворення, фразування.

   15 березня презентація секції сольфеджіо відбулася у ДМШ № 9. Відкриті уроки провели викладачі Клименко І.В. та Рожанська Ю.М. Ірина Василівна Клименко присвятила урок інтонуванню та грі на фортепіано мелодій у ладах народної музики. Юлія Миколаївна Рожанська працювала над розвитком інтонаційного та метроритмічного слуху у дітей на основі джазової музики.

Файл документа: 12141621_560744817440585_4886355574262355359_n.jpg



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.