Головна  →  Методичні заходи  →  15 березня 2016

Методичні об’єднання викладачів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів (14-15 березня 2016 року)

Методичні об’єднання викладачів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів (14-15 березня 2016 року)

   14 березня 2016 року у приміщенні ДМШ № 9 в рамках засідання методичного об’єднання викладачів класу духових та ударних інструментів відбувся відкритий урок викладача ДМШ № 13 ім. М. Глінки Данько-Шестопалової Алли Володимирівни. Відповідно до теми уроку – «Формування системного підходу до музичного матеріалу» – Алла Володимирівна представила створену нею «Збірку ансамблів для учнів класу флейти», а також запропонувала та обґрунтувала цікаві практичні ідеї щодо організації та проведення музичних занять. Ілюстрацією до запропонованих ідей стала робота з учнями класу, які окремо та в ансамблі виконували гами та вправи, аналізуючи та вдосконалюючи звучання та якість виконуваного музичного матеріалу. Юні флейтисти продемонстрували вміння контролювати свою гру, самостійно виправляти помилки та організовано працювати разом. Наприкінці заняття учні Данько-Шестопалової А.В. у супроводі фортепіано виконали декілька творів із представленої збірки.

   В цілому, зустріч пройшла в теплій приємній атмосфері, слухачі висловили Аллі Володимирівні подяку за цікаве заняття, а також за проведену роботу з формування та розширення виконавського репертуару.

   15 березня 2016 року у приміщенні клубу «Лотос» ОКЦ «Дивосвіт» відкритий урок на тему «Танець у стилі “джаз-модерн”» провела керівник зразкового аматорського колективу хореографічного ансамблю «Лотос» Освітньо-культурного центру «Дивосвіт» Копіна Юлія Валеріївна. Урок включав різноманітні вправи, спрямовані на відпрацювання рухів у стилі «джаз-модерн». Юні танцівники (а це п’ятнадцять дівчат та один хлопець старшої групи) точно виконували усі вимоги керівника, демонструючи гарні навики та бажання вчитися. Треба зазначити, що вихованці старшої групи хореографічного ансамблю «Лотос» постійно беруть участь у конкурсах та концертах. Так, нещодавно із танцем «Муза» вони отримали І місце на VII Міжнародному благодійному фестивалі «Зимова фантазія».    

   Після уроку професійні хореографи – викладачі шкіл естетичного виховання та керівники гуртків Освітньо-культурного центру «Дивосвіт» – зробили деякі зауваження, але в цілому дуже високо оцінили досягнення зразкового аматорського колективу «Лотос» та методичні прийоми, якими користувалася в процесі уроку його керівник Копіна Ю.В.

Файл документа: 10259833_560669384114795_5488776493515669051_n.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку