Головна  →  Методичні заходи  →  4 березня 2016

Презентація педагогічної майстерності спеціалізованого мистецького навчального закладу (01-04 березня 2016 року)

Презентація педагогічної майстерності спеціалізованого мистецького навчального закладу (01-04 березня 2016 року)

   Протягом минулого тижня відбулися презентації педагогічної майстерності спеціалізованого мистецького навчального закладу у різних школах міста.

   01 березня 2016 року у КДМШ № 12 відбулася презентація теоретичного відділу (сольфеджіо). Відкриті уроки провели викладач Зданько Ірина Андріївна та завідувач відділом теоретичних дисциплін, викладач вищої категорії Трофімчук Лариса Михайлівна. На уроках значну увагу було приділено розвитку вокально-інтонаційних навичок, вихованню музично-слухових уявлень та прояву творчих здібностей дітей. Член ради методичного об'єднання викладач-методист Курач Світлана Едуардівна, яка була присутня на презентації, зазначила, що уроки відбулися на належному рівні.

   02 березня 2016 року у КДМШ № 1 ім. Я. Степового пройшла презентація фортепіанного відділу на тему: «Невгасимі традиції фортепіанного відділу». Викладачами відділу було продемонстровано три відкриті уроки. Завідувач фортепіанного відділу викладач-методист вищої  категорії Діденко Олена Станіславівна урок з ученицею 4 класу Бершацькою Ксенею присвятила роботі над великою формою. Викладач-методист вищої категорії Малютіна Олена Борисівна показувала ефективні методи роботи з учнем-початківцем – ученицею підготовчої групи Коржик Софією. Викладач першої категорії Войтун Анна Іванівна в роботі з ученицею 3 класу Кудляк Софією акцентувала специфіку оволодіння навиками гри на фортепіано у середніх класах. На завершення презентації присутнім було запропоновано лекцію-концерт на тему: «Танці різних епох». Виконавцями виступили фортепіанний дует у складі учениці 7 класу Дубій Софії та учениці 8 класу Гаділії Натії (клас викладача Діденко О.С.) та учениця 7 класу Коваль Лучія (клас викладача Зайцевої Н.К.).

   04 березня 2016 року в рамках «Презентації педагогічної майстерності спеціалізованого мистецького навчального закладу» у КДМШ № 23 відбувся відкритий урок викладача Маєвої Олени Вадимівни з хором молодших класів «Ніколка». Хор «Ніколка» було засновано у листопаді 2013 року на базі хору молодших класів ДМШ № 23. Колектив є лауреатом низки конкурсів: І премія на міжнародному конкурсі Autumn Music Fest (2013), І премія міжнародного конкурсу Platinum Orfey (2015), ІІ премія ХІ Всеукраїнського конкурсу «Класичний меридіан» (2015). Урок було присвячено наступній темі: «Розвиток вокально-хорових навичок у хористів-початківців на прикладі творів сучасних українських композиторів». Керівник хору Маєва О.В. продемонструвала цікаві розспівування та вокальні вправи. На уроці розучувалися твори сучасних українських композиторів – Жанни Колодуб, Богдани Фільц, Віктора Кожухіна, а також грецький розспів «Богородиця Діво» та кант «Іісусе Прелюбезний» (автор Димитрій Туптало). В ході вивчення творів була проведена детальна робота над розвитком гармонічного слуху, фразуванням, диханням, артикуляцією, звуковеденням. Необхідно зазначити, що між керівником та хором встановлений гарний контакт та взаєморозуміння. Діти швидко реагували на зауваження та побажання викладача, продемонстрували дисциплінованість та увагу на уроці. Цікавий репертуар, участь у конкурсах, концертах, професійна робота керівника колективу, доброзичливість – все це сприяє тому, що учні із задоволенням відвідують уроки хорового співу, глибоко переживають музику, яку виконують, залучаються до високого мистецтва.

 

Файл документа: 12814571_555087791339621_5048117933931223237_n.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку