Головна  →  Методичні заходи  →  1 березня 2016

Цикл методичних заходів для викладачів гітари. Семінар-практикум Чечені К.А.

Цикл методичних заходів для викладачів гітари.  Семінар-практикум Чечені К.А.

   1 березня 2016 року у приміщенні ДШМ № 5 в рамках циклу методичних заходів для викладачів гітари відбувся семінар-практикум заслуженого діяча мистецтв України, кандидата мистецтвознавства, професора Інституту мистецтв Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова, викладача-методиста ДМШ № 21 Чечені Костянтина Анатолійовича.

   На початку семінару Чеченя К.А. презентував книгу «Мій острів – гітара». Запозичене в Андреса Сеговія висловлення визначило підхід автора до інструменту та методику навчання гри на ньому. Книга включає викладення основ нотної грамоти, рекомендації щодо освоєння основних штрихів та прийомів, висвітлення питань перекладення творів та гармонізації мелодій, роботи над музичним твором та імпровізації. Дуже цікавим за матеріалом та корисним з точки зору оволодіння технікою гри є нотний додаток. Він містить широкий спектр музичних творів: оригінальних та перекладених, академічних та естрадних, класичних та сучасних. Вагому частину додатку складають твори самого Костянтина Анатолійовича, більшість яких вже увійшло до педагогічного гітарного репертуару.

   Безпосереднім продовженням презентації стало обговорення теми «Застосування сучасних прийомів гітарного мистецтва на уроках з фаху в початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладах». Чеченя К.А. ділився власним досвідом роботи з дітьми, демонстрував на практиці неординарні прийоми гри, зокрема, цікаві форми опрацювання гам. Учасники семінару активно брали участь в обговоренні та пропонували альтернативні методи оволодіння певними навиками.

   Останньою частиною заходу став невеличкий концерт. Учні ДШМ № 1 Влад Панфіленко та Максим Лаврентій (викладач Марченко І.Б.) виконали етюди Чечені К.А. з презентованої збірки. 

Файл документа: 12512501_554826614699072_8126559975537470574_n.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку