Головна  →  Методичні заходи  →  26 лютого 2016

Методичне об’єднання викладачів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів (22-26 лютого 2016 року)

Методичне об’єднання викладачів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів (22-26 лютого 2016 року)

   22 лютого 2016 року у приміщенні ДМШ № 4 ім. Д. Шостаковича в рамках засідання методичного об’єднання викладачів музичної літератури відбувся круглий стіл за темою: «Сім нот творчості учня ДМШ» (з досвіду роботи відділу «Творча майстерня» ДМШ № 4 ім. Д. Шостаковича). Модератор заходу – викладач-методист ДМШ № 4 ім. Д. Шостаковича Труш Олена Андріївна.

   «Головним героєм» заходу став талановитий учень 8-го класу фортепіанного відділу школи Андрій Стецюк. Протягом семи з половиною років Андрій використав практично усі напрямки і форми навчання, які могла йому дати школа. Це стало можливим завдяки наказу Міністерства культури України № 558 від 11.08.2015 року, згідно якому керівникам шкіл делегується право розробляти робочі навчальні плани з урахуванням специфіки роботи та можливостей матеріальної бази закладу, збільшувати або зменшувати кількість годин на вивчення окремих предметів, здійснювати перерозподіл годин між предметами, враховуючи інтереси та професійне спрямування учнів. За рахунок використання годин «Предмет за вибором» Андрій Стецюк ознайомився з різними формами музикування: сольне виконання академічного твору, гра з камерним інструментальним ансамблем, джазова імпровізація, вокальний спів у складі вокально-інструментального ансамблю, гра на гітарі у складі рок-групи, клас концертмейстерства у класі скрипки і навіть сольний сценічний ритмічних рух (степ). Завдячуючи отриманим вмінням та творчим навичкам, Андрій став лауреатом численних всеукраїнських та міжнародних конкурсів і фестивалів – як класичних, так і джазових. В 2014 році одержав Андрій Стецюк одержав творчу стипендію Голови Київської міської державної адміністрації.

   Концерт-зустріч провела викладач-методист з класу музично-теоретичних дисциплін ДМШ № 4 ім. Д. Шостаковича Чаморова Наталія Василівна. Підсумували побачене та почуте методист вищої категорії Київського міського методичного центру закладів культури та навчальних закладів Ричихіна Любов Володимирівна та директор школи Войцеховська Алла Іванівна. Вони наголосили на необхідності всебічного розвитку дитини у навчальному мистецькому закладі, зазначили вплив такого навчання на становлення особистості.

   26 лютого 2016 року у приміщенні ДМШ № 20 в рамках засідання методичного об’єднання викладачів скрипки було презентовано навчальний посібник «Музична абетка для маленьких скрипалів», автором якого є викладач ДМШ № 1 ім. В. Барвінського м. Тернопіль Плахцінська Наталія Володимирівна. Наталія Володимирівна привезла з собою цілу делегацію, що складалася з учнів її класу. Презентацію було подано у яскравій театралізованій формі: маленькі звірята під керівництвом Чарівника та Абетки крок за кроком освоювали таємниці скрипкової гри відповідно до структури навчального посібника. Кульмінацією музичної вистави став виступ Лісового оркестру.

   Після театралізованої презентації Плахцінська Н.В. розповіла присутнім про створений нею навчальний посібник, надала методичні рекомендації щодо його використання та відповіла на численні питання викладачів об’єднання. 

Файл документа: 12705635_552217438293323_3539431428704274046_n.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку