Головна  →  Методичні заходи  →  17 лютого 2016

Цикл методичних заходів для викладачів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів (16.02.2016 – 17.02.2016)

Цикл методичних заходів для викладачів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів (16.02.2016 – 17.02.2016)

   16 лютого 2016 року у приміщенні КДШМ № 2 ім. М. Вериківського у рамках циклу методичних заходів для викладачів сольфеджіо відбувся семінар-практикум за темою: «Теорія музики в таблицях (дидактичні ігри та наочні посібники на уроках сольфеджіо)». Модератор заходу – викладач-методист КДШМ № 2 ім. М. Вериківського Бабенко Лариса Валентинівна.

   Бабенко Л.В. познайомила викладачів сольфеджіо київських шкіл естетичного виховання з дидактичними іграми, яка вона багато років розробляла та використовувала у роботі з дітьми. Лариса Валентинівна вважає, що ігри розвивають увагу, допомагають запам’ятовувати сухі правила, стимулюють дух змагання та, як результат, змінюють відношення до дисципліни, перетворюючи її з «нудної» та «складної» на цікаву та захоплюючу. Ігри допомагають сприймати інформацію, адже діти отримують її не в цифрах та абстрактних поняттях, а в образах. Усі ігри (а їх було продемонстровано дуже багато) Бабенко Л.В. розподілила на декілька груп за тематикою. Дуже різноманітними виявилися і типи ігор: лото, доміно, драбинка, паровозик тощо. Більшість з них з незначними змінами можна використовувати на різних рівнях навчання – в молодших, середніх, старших класах. Деякі ігри доцільно застосовувати на контрольних уроках, надаючи цікавої форми навіть опитуванням.

   Викладачі сольфеджіо, присутні на семінарі, із зацікавленням брали участь в іграх і, напевно, дещо з освоєного запозичать для використання у власній педагогічній практиці.

   17 лютого 2016 року у приміщенні клубу «Віночок» ЦСДЮК «Щасливе дитинство» у рамках циклу методичних заходів для викладачів-художників відбувся майстер-клас із декорування виробів зі скла у техніці «декупаж». Модератор заходу – керівник гуртка образотворчого мистецтва Уружбекова Ірина Геннадіївна – познайомила викладачів дитячих художніх шкіл, дитячих шкіл мистецтв та закладів культури з новими способами декорування виробів зі скла. Серед речей, які прикрашали присутні на майстер-класі викладачі, були стакани, чайники, блюдця, глечики, вази. Як матеріал декорування за правилами використовується спеціальний рисовий папір, однак його можна замінити на звичайні кольорові серветки, що й було успішно зроблено. Ірина Геннадіївна уважно стежила за процесом декорування, корегувала його, завдяки чому у кожного з «учнів» вийшов цілком симпатичний предмет, який здатний суттєво оновити інтер’єр домівки.

   Засвоєний спосіб декорування – «декупаж» – викладачі-художники, напевне, використають у подальшій роботі зі своїми учнями. Тож, можна очікувати, що найближчим часом дитячими зусиллями вироби, декоровані у техніці «декупаж», прикрасять сотні квартир та будинків в м. Києві.

Файл документа: 12744182_482767431910244_4568153818481135396_n.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку