Головна  →  Методичні заходи  →  20 січня 2016

Презентація педагогічної майстерні початкового спеціалізованого мистецького навчального закладу (ДМШ № 9 відділ духових та ударних інструментів)

Презентація педагогічної майстерні початкового спеціалізованого мистецького навчального закладу  (ДМШ № 9 відділ духових та ударних інструментів)

   20 січня 2016 року в Дитячій музичній школі № 9 відбулася презентація педагогічної майстерності відділу духових та ударних інструментів. Викладачі відділу провели відкриті уроки з учнями свого класу з метою продемонструвати власні методичні напрацювання щодо оволодіння навиками виконання штрихів, динамікою, фразуванням, технікою дихання, постановкою пальців та губного апарату.

   Викладач по класу саксофона Козіонов Роман Миколайович працював з учнем 5 класу Ігорем Дудіновим над точним виконанням штрихів – спочатку у гамах, а потім у різних за образним змістом п’єсах.

   Викладач Кравченко Тарас Васильович у роботі з учнем 3 класу Анатолієм Кравченком (баритон) зосередив увагу на динаміці – також спочатку у гамах, а потім у п’єсі. Намагаючись добитися від учня точного виконання штрихів та динаміки, викладач не забував про логіку побудування фрази та відтворення образного змісту твору в цілому.

   Викладач по класу саксофона Глотов Павло Юр’євич працював з учнем 5 класу Андрієм Гаврильченком. Учень грав вправи для розвитку дихання, гами – з різними штрихами та динамікою. Представники комісії, присутні на презентації, порадили викладачу починати роботу над гамами у більш повільному темпі, щоб учень міг усвідомити текст та без помилок прочитати штрихи.

   Викладач по класу ударних інструментів Мельниченко Тарас Васильович проводив урок з учнем 3 класу Марком Василенком. У роботі він зробив акцент на постановці рук на ксилофоні, малому барабані, дум-беку. Викладачу порадили більше уваги приділяти на початковому рівні навчання творам класичної музики та відвідувати уроки ансамблю провідних викладачів міста.

   В цілому, комісія позитивно оцінила проведені уроки, відмітивши дотримання викладачами усталених методик, гарний контакт з учнями, переконливий показ за допомогою власного виконання того, як саме треба грати той чи інший штрих, відтворювати динамічні позначки тощо.

 

Файл документа: Глотов П.Ю..jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку