Урочистий вечір з нагоди 90-річчя Київського академічного театру юного глядача на Липках.

Урочистий вечір з нагоди 90-річчя Київського академічного театру юного глядача на Липках.

      20 грудня 2015 року о 16.00 у Київському академічному театрі юного глядача на Липках (вул. Липська, 15/17) відбудуться урочистий вечір з нагоди 90-річчя заснування театру та показ вистави «Сон».

      Вистава «Сон» за творами Тараса Шевченка – це сценічне дійство, в якому сучасному глядачевірізного вікуобраз Пророка стає близьким і зрозумілим.

      Починається вистава з того, що через глядацьку залу на сцену вибігають актори з шинами в руках, створюється момент хаосу.Візуальний ряд складають документальні кадри з подій революції Гідності на Майдані. У дзеркальних модулях на сцені відображення подвоюється і в такий спосіб ефект масштабності наяву.

      У збентеженому, розгубленому натовпі людей зринають пророчі рядки поета. Кожний персонажінтонує їх по-своєму – невпевнено, гучно, напівшепотом...

      Слово Кобзаря в поєднанні з інсценізацією фрагментів історії українського народу захоплює глядача і справляє надзвичайне емоційно-патріотичне враження.

      Оригінальна сценічна інтерпретація творів Тараса Шевченка режисером Віктором Гиричем проектує потужну мислеформу про значущість нації, її велетнів духу, її нездоланність.

 

      Режисер-постановник – народний артист України Віктор Гирич.

      Сценографія – заслужений діяч мистецтв України Михайло Френкель.

      Художник – Ірина Шайкевич.

      Художник костюмів – Костянтин Кравець.

      Балетмейстер – Олексій Скляренко.

      Музичне оформлення – Володимир Борисов.

 

 

http://tuz.kiev.ua/

https://www.facebook.com/tuzkiev/

 

Перейти до спискуВерсiя для друку