Головна  →  Методичні заходи  →  29 листопада 2015

Відкритий урок Чайковського І.І. (в рамках засідання методичного об’єднання викладачів духових та ударних інструментів)

Відкритий урок Чайковського І.І.  (в рамках засідання методичного об’єднання викладачів духових та ударних інструментів)

   29 листопада 2015 року у приміщенні Дитячої музичної школи №9 в рамках засідання методичного об’єднання викладачів духових та ударних інструментів відбувся відкритий урок викладача флейти ДМШ № 36 Чайковського Івана Ігоровича. Відповідно до теми уроку – «Розширення ігрового діапазону в початкових класах» – було розглянуто та продемонстровано комплекс дихальних, загально-фізичних вправ та вправ на розвинення амбушюрних м’язів. Також Чайковський І.І. показав низку методичних прийомів та засобів, спрямованих, по-перше, на засвоєння верхнього регістру ігрового діапазону, по-друге, на розвинення опори дихання та досягнення стійкості якісного, темброво насиченого звуку.

   Під час виступу викладачем було висвітлено багато проблем та факторів – від методичних до загально-соціальних, які створюють серйозні перешкоди для повноцінного навчання, особистісного розвитку дитини та її творчої самореалізації. Багато уваги Іван Ігорович приділив питанню психоемоційної складової в індивідуальних заняттях з дітьми, адже взаємовідносини викладача та учня є важливим фактором формування, підтримки та розвитку дитячої мотивації до навчання на різних вікових етапах. Посилаючись на тези, зазначенні на попередньому засіданні психологом Кочергою О.В, та сучасні підходи до початкового музичного навчання, Чайковський І.І. зазначив найбільш ефективні напрямки еволюційного розвитку, корегування та удосконалення методики навчання дітей у школах естетичного виховання.

Файл документа: 12294923_138709856493814_5800704786711167654_n.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку