Головна  →  Методичні заходи  →  29 листопада 2015

Майстер-клас керівника дитячого хору «Щедрик» Сабліної М.Р.

Майстер-клас керівника дитячого хору «Щедрик» Сабліної М.Р.

   29 листопада 2015 року у приміщенні Палацу дітей та юнацтва Печерського району м. Києва в рамках циклу методичних заходів для викладачів хору відбувся майстер-клас заслуженого діяча мистецтв України, відмінника освіти, художнього керівника дитячого хору «Щедрик» Сабліної Маріанни Романівни.

   Дитячий хор «Щедрик» було засновано у 1971 році, а починаючи з 2004 року художнім керівником та головним диригентом колективу стає Маріанна Сабліна. Сьогодні хор нараховує понад 150 дітей різного віку, що займаються у відповідних вікових групах. Близько 55 кращих виконавців входить до концертного складу, який багато гастролює країнами далекого та близького зарубіжжя. Хор «Щедрик» неодноразово ставав переможцем конкурсних змагань, він є володарем Гран-Прі Міжнародного хорового конкурсу в Пауел-Рівер (Канада), Гран-Прі Міжнародного хорового конкурсу в Де-Мойні (США), Гран-Прі і Золотого диплому XXXVI Міжнародного хорового конкурсу в Мендзиздроях (Польща), Золотого диплому найвищого ступеня I Міжнародного конкурсу «Музика Сакра а Рома» у Римі (Італія).

   У репертуарі хору «Щедрик» – музика Ренесансу, бароко, класична музика, обробки українських пісень та пісень народів світу, твори сучасних вітчизняних і закордонних композиторів. І все це діти співають на найвищому професійному рівні, демонструючи не тільки технічну майстерність, але й глибоке проникнення в образний задум композитора та стилістику твору.

   В ході майстер-класу Маріанна Романівна продемонструвала секрети роботи з хором, які дозволяють їй легко та невимушене уводити дітей у світ високого мистецтва. Перше, що привертало увагу, це дуже цікава та багатоманітна програма, яка охоплювала різні історичні епохи та музичні стилі. На матеріалі творів М. Леонтовича, С. Людкевича. Г. Гаврилець, А. Пярта та інших композиторів Сабліна М.Р. працювала з хором над дикцією, штрихами, динамічними відтінками, чистотою строю, ритмічною чіткістю, артистизмом. Приємно дивували той тісний контакт та взаєморозуміння, що склалися між керівником та хористами і що є умовою плідної роботи та неодмінного досягнення кінцевої мети – досконалого і адекватного розкриття змісту виконуваної музики.

 

 

 

 

Файл документа: 12316313_138180329880100_353705554739959938_n.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку