Головна  →  Методичні заходи  →  27 листопада 2015

Цикл методичних заходів для викладачів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів (23-28 листопада 2015 року)

Цикл методичних заходів для викладачів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів (23-28 листопада 2015 року)

   23 листопада у приміщенні ДМШ № 9 відбувся семінар-практикум для викладачів духових та ударних інструментів за темою «Психологія творчості дитини: міфи та реальність». Модератором проекту виступив заступник директора Інституту післядипломної педагогічної освіти Київського університету ім. Бориса Грінченка, кандидат психологічних наук Кочерга Олександр Васильович. Олександр Васильович як завжди дуже цікаво розповідав про міфи, які склалися навкруги творчого процесу, наполягаючи на тому, що творче начало притаманне кожній людині. Втрата на ментальному рівні впевненості у власному обдаруванні обмежує свободу дії людини, «приземлює» її, а отже, сповиває її уявлення про свої можливості. Під час семінару викладачі переглянули ряд відеосюжетів та пройшли психологічне тестування. Було розглянуто особливості організації творчої роботи – її режими активності та причини спаду, а також розкрито зовнішні фактори стимулювання творчої активності. Головний висновок, до якого дійшли учасники семінару, полягає у тому, що творчість є найоптимальнішим станом діяльності людини, в якому вона виявляє найкраще свою діяльнісну активність.

   26 листопада директор Школи джазового та естрадного мистецтв. викладач-методист Полтарєв Петро В’ячеславович провів семінар-практикум за темою «Історія джазових стилів». Це вже друга в цьому навчальному році зустріч Петра В’ячеславовича з викладачами джазу. Як і минулого разу, вона присвячена стильовим змінам, які відбувалися протягом майже піввікової історії джазу. Цього разу увагу було зосереджено на таких питаннях як: стильові особливості музики чиказького періоду, джазова реформа Флетчера Хендерсона, діяльність провідних джазових оркестрів періоду свінгу – Дюка Елінгтона, Каунта Бейсі, Глена Міллера. Розповідь, як завжди, було докладно ілюстровано музичними записами. Учасники семінару поділилися своїми враженнями та думками стосовно того, що почули, та висловили сподівання на подальше спілкування на теми джазу у рамках циклу методичних заходів.

 

 

Файл документа: 12310539_134555560242577_6830476337753913853_n.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку