Головна  →  Методичні заходи  →  23 листопада 2015

Презентація педагогічної майстерні початкового спеціалізованого мистецького навчального закладу (17-20 листопада 2015 року)

Презентація педагогічної майстерні початкового спеціалізованого мистецького навчального закладу (17-20 листопада 2015 року)

     Протягом минулого тижня відбулися презентації педагогічної майстерності спеціалізованого мистецького навчального закладу у різних школах міста.

   17 листопада 2015 року викладач теоретичного відділу Київської дитячої музичної школи № 8 Вакалюк Неля Вікторівна провела відкритий урок з музичної літератури з учнями другого класу відділу народних інструментів. Тема уроку – «Героїчний епос. Думи». Ця тема досить складна для розуміння, однак Вакалюк Н. В. вдалося побудувати та подати матеріал не тільки логічно, але й живо та цікаво. Діти проявляли активність: уважно слухали та з готовністю відповідали на питання. Викладач-методист, завідувач теоретичним відділом КДМШ № 23 Баштан Л. С., яка була присутня на відкритому уроці, зауважила, що урок пройшов на належному професійному рівні, і колегам є чому повчитися у Нелі Вікторівни.

   18 листопада 2015 року о 10.00 відбулася презентація педагогічної майстерності народного відділу Дитячої музичної школи № 9. Народний відділ в цій школі представлений усього трьома викладачами-гітаристами. Кожен з викладачів провів відкритий урок, присвяченій певній темі: Гаманін Олександр Олександрович зробив акцент на прийомах вдосконалення одноголосся, яке є складовою усіх видів музичної фактури, Войтенко Ельвіра Вікторівна працювала з учнем 4 класу над тремоло, Степанович Павло Вадимович в процесі роботи над музичними творами приділив особливу увагу розвитку техніки правої руки. Член ради методичного об’єднання викладачів гітари, викладач-методист КДШМ № 2 ім. М. Вериківського Плакуща Наталія Іванівна, яка була присутня на заході, відмітила позитивні моменти уроків, а також зробила зауваження. Зокрема, вона підкреслила необхідність інтенсифікувати процес навчання: викладач повинен не тільки давати поради стосовно тих чи інших моментів виконання, але й намагатися шляхом наполегливої роботи у зазначеному напрямку вже на уроці досягти відчутних результатів.

   18 листопада 2015 року о 10.30 у приміщенні Київської дитячої музичної школи № 26 відбулася презентація педагогічної майстерності відділу струнно-смичкових інструментів. Троє викладачів – як досвідчених педагогів, так і молодих початківців – провели відкриті уроки з учнями 1, 3 та 5 класів. Федик Христина Володимирівна, незважаючи на зовсім невеликий викладацький стаж, переконливо продемонструвала володіння традиційною методикою навчання гри на скрипці, а також вже напрацьовані нею власні підходи до роботи з маленькими дітьми. Дарвай Наталія Анатоліївна зацікавила присутніх нетрадиційною роботою над штрихами. Обравши відомий Етюд № 1 Р. Крейцера у непопулярній редакції, викладач на його матеріалі послідовно опрацьовувала з учнем 5 класу різні штрихи, які могли бути тут застосовані. Денисенко Любов Вікторівна, завідувач відділом струнно-смичкових інструментів, провела майже ідеальний урок, який може бути зразком для викладачів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів. Після проведення відкритих уроків учні Федик Х. В., Денисенко Л. В. та Дарвай Н. А. – як ті, що брали участь у проведенні уроків, так і інші – дали невеличкий концерт, порадувавши присутніх різноманітною програмою та гарним виконанням.

   18 листопада 2015 року о 15.00 у приміщенні Київської дитячої музичної школи № 22 в рамках презентації педагогічної майстерності фортепіанного відділу відкриті уроки провели викладачі: Уманець Валентина Дмитрівна («Робота над художнім образом твору з учнем молодшого класу»), Козлова Нонна Олексіївна («Робота над розвитком творчого мислення на уроці фортепіанного ансамблю»), Снігур Олександра Олегівна («Робота над технічно-художнім матеріалом з учнем молодшого класу»). Усі викладачі продемонстрували гарне взаєморозуміння з учнями, відповідність ходу уроку заявленій темі, цікаву програму та ефективність запропонованих методичних порад.

 

Файл документа: 12249888_519173901597677_5653456512520280616_n.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку